Stort bassin

Når de større børn er klar til dybder og lidt mere udfordrende svømmeundervisning, sker det i det store bassin. Her er vandet lidt køligere (ca. 26 grader).

Begyndere, mandag og onsdag 16.15 – 16.45:

Dette er det første hold i det store bassin. Det skal være sjovt at være i vandet og gå til svømning. Børnene skal lege og lære at bevæge sig i vandet samt lære at holde vejret under vandet og flyde. Der svømmes med bælter til børnene er trygge ved vandet eller indtil de kan nå bunden, men ingen svømmevinger. Der svømmes i den lave ende. 

Målet er, at barnet ved sæsonafslutning har opøvet færdigheder, så det kan bestå “Bronzemedalje”-prøven, som består af følgende:

Hoppe i på benene fra kanten, vende rundt og tage fat i kanten

Flyde på ryggen uden hjælpemidler

Hente en ring op fra bunden

Svømme fra kant til kant med plade

Svømme fra kant til kant uden hjælpemidler og uden at røre bunden

Let øvede, mandag og onsdag 16.45 – 17.15:

På dette hold arbejder vi videre på at gøre børnene fortrolige med svømning. Holdet er for de børn, der er trygge ved at hoppe i vandet og få hovedet under vand. Børn, som kan svømme lidt og klare sig i vandet. De øver og bliver endnu bedre til at flyde og bevæge sig i vandet. Vi starter med crawl og rygcrawl og lærer stadig gennem leg. Der svømmes i den lave ende af bassinet.

Målet er, at barnet ved sæsonafslutning har opøvet færdigheder, så det kan bestå “Sølvmedalje”-prøven, som består af følgende:

Flyde på ryggen uden hjælpemidler

Svømme 2 baner crawl på tværs uden at røre bunden

Svømme 1 bane rygcrawl på tværs uden at røre bunden

Dykke efter 3 ringe på bunden i den lave ende

Øvede, mandag og onsdag 17.15 – 17.45:

Holdet er for børn, som svømmer selvstændigt. Her skal børnene svømme mere og finpudse crawl og rygcrawl samt snuse lidt til brystsvømning, nu hvor der er kommet lidt mere kontrol over kroppen. Der vil stadig være plads til masser af sjov og leg. Holdet er uden hjælpemidler. Der svømmes primært i den lave ende, men der prøves i løbet af sæsonen også kræfter med den dybe ende og måske prøves der også at svømme på langs.

Målet er, at barnet ved sæsonafslutning har opøvet færdigheder, så det kan bestå “Guldmedalje”-prøven, som består af følgende:

Delfinhop på tværs af bassinet

Svømme 100 m uden at røre bunden – minimum 2 stilarter

Svømme under vandet

Dykke efter 3 ringe i den dybe ende

Træde vande 1 minut

Slå en kolbøtte

Børn og unge på langs, mandag 17.45 – 18.45 onsdag 18.15 – 19.15: (talent/konkurrencesvømmerne træner selvstændigt begge dage 17.45-19.45)

Dette hold henvender sig til de ældste børn samt teenagere. Holdet undervises 1 time per gang og holdet henvender sig derfor til mere habile svømmere. Deltagerne skal kunne svømme minimum 50 meter sammenhængende uden pauser. På dette hold svømmes der mest, laves konkurrencer mod hinanden samt tages tid på fx 25 meter. Men der er selvfølgelig også plads til lidt leg. Er du talent-/konkurrencesvømmer, er du også velkommen til at komme og svømme et mere selvstændigt program. Det giver mulighed for at holde træningen ved lige henover sommeren. Der er mulighed for at prøve kræfter med meterprøven ved sæsonafslutning.

Motionister, mandag 17.45 – 19.15 og onsdag 18.15 – 19.45:

Trænger du til at få bevæget kroppen? Så tag naboen med og meld dig til på vores nye motionisthold. Vi har 1,5 time hver mandag og onsdag (bemærk forskellige tidspunkter) hvor du frit kan komme og svømme det, du har lyst. Der er ikke instruktør på, så du bestemmer helt selv hvad du vil svømme, hvor langt du vil svømme og hvornår indenfor tidsrammen du vil svømme. Vi deler bassinet med vores hold “Børn og unge på langs”, men der er masser af plads til alle. Du kan melde dig til holdet fra det år du fylder 15 år og opefter, så kom frisk og få en dejlig svømmetur!

Fælles for alle hold gælder:

  • Vi anvender bælter, hvis barnet har brug for det, men ikke vinger.
  • Når der svømmes og dykkes, må barnet anvende svømmebriller, men ikke dykkermaske (fullface/halfface).
  • Langt hår sættes i en hestehale eller flettes, så barnet ikke generes af vådt hår i ansigtet under svømning (evt. badehætte).
  • Alle hold afsluttes med en svømmeprøve, som barnet kan tage, hvis det har lyst.